مدیریت دفترچه و زمان بندی در جلسه آزمون
هر چقدر هم که خوب مطالعه کرده باشید و از نظر علمی در سطح بالایی باشد ؛ اگر میدیرت دفترچه را بلد نباشید و زمانبندی را رعایت نکنید؛ نمی توانید به نتیجه مناسبی در آزمون برسید. روشی که می خواهم به شما معرفی کنم، یک روش بسیار عالی برای زمان بندی و مدیریت دفترچه می باشد که اگر آن را به طور مداوم تکرار کنید ؛ علاوه بر اینکه در آزمون ها به نتیجه خوبی می گیرید ؛ این روش نیز در جلسه کنکور ملکه ذهن شما می شود.
ترتیب دفترچه را به هم نزنید
یکسری از دانش آموزان می گویند که ما مدارک بین المللی زبان داریم؛ پس ابتدا از زبان شروع می کنیم ؛ یا اینکه درالمپیاد شیمی مقام اول را کسب کرده ایم پس اول به سوالات شیمی پاسخ می دهیم ؛ به این دانش آموزان باید گفت که از کجا معلوم درسی که شما در آن تبحر خاصی دارید، سخت ترین درس کنکور در آن سال نباشد؟ اگر نتوانید به سوالاتی که روی آن ها حساب ویژه ای باز کرده اید پاسخ دهید؛ روحیه خود را برای ادامه آزمون حفظ می کنید؟ پس حتما این طرز فکر را رها کنید. یک نکته دیگر هم که برای به هم زدن ترتیب دفترچه مد نظر است این است که ممکن است شما سوالات را جا به جا وارد کنید و اصلا متوجه اشتباه خود نشوید. بعضی از دانش آموزان رشته تجربی می گویند چون درس زیست مهمترین درس ماست ؛ زیست را در ابتدا جواب می دهیم و ریاضی را می گذاریم برای آخر آزمون، در حالی که که در آخر آزمون ذهن خسته می شود و دیگر توان پاسخگویی به سوالات ریاضی را ندارد و عملا درس ریاضی فدا می شود. آیا این همه دلیل کافی نبود که از این به بعد ترتیب دفترچه را رعایت کنید؟
زمانبندی دروس عمومی
در کنکور سراسری و اکثر آزمون های آزمایشی، مجموعا 75 دقیقه وقت به دروس عمومی اختصاص می دهند. شما باید به هر درس 15 دقیقه زمان اختصاص بدهید و در این 15 دقیقه باید سعی کنید که تمام سوالات را ببینید؛ سوالاتی که بلد هستید را جواب دهید و سوالاتی که احساس می کنید که باید کمی فکر کنید تا به جواب برسید را دورشان خط بکشید. بعد از تمام شدن درس زبان ؛ حالا شما 15 دقیقه زمان اضافی دارید که باید در آن 15 دقیقه سوالاتی را که دورشان خط کشیده اید را پاسخ دهید. سعی کنید درصد همه درس هارا به یک حد معقول برسانید؛ مثلا به جای اینکه درصد دینی خود را از 60 به 90 برسانید ؛ درصد ادبیات خود را از 10 به 40 برسانید. این را هم به شما بگویم که هر چقدر در خانه آزمون عمومی بیشتری بدهید ؛ راحت تر می توانید در 15 دقیقه به سوالات پاسخ دهید و همه سوالات را ببینید. اگر آزمونی که در آن شرکت می کنید زمانبندیش با کنکور تفاوت داشت یادتان نرود که به همه دروس زمان یکسانی بدهید و در آخر هم زمان اضافی برای حل تست هایی که دورشان خط کشیده اید داشته باشید.
زمان بندی دروس اختصاصی
از قبل از آزمون درصد هایی که فکر میکنید می توانید به دست آورید را یادداشت کنید؛ مثلا ریاضی60،زیست70،فیزیک60 و شیمی70. محاسبه کنید که با جواب دادن به چند سوال به این درصد ها می رسید. مثلا برای درس ریاضی باید حدودا به 18سوال پاسخ دهید تا به درصدی که در بالا گفته شد برسید. حالا زمان کل ریاضی را که 47 دقیقه می باشد را تقسیم بر 30 که تعداد کل سوالات است می کنیم تا زمان هر سوال به دست آید که حدودا یک دقیقه و نیم می شود؛ سپس این عدد را در 18 ضرب میکنیم که می شود 27 دقیقه ؛بالافاصله بعد از 27 دقیقه به سراغ درس بعدی بروید ؛ حالا 20 دقیقه هم زمان ذخیره کرده اید تا به سوالاتی که دورشان خط کشیده اید پاسخ دهید؛ به ترتیب برای بقیه دروس نیز همین کار را انجام دهید.به این نکته توجه کنید که استراتژی ما برای پاسخ به سوالات همان استراتژی سوالات عمومی است و فقط زمان بندی آن متفاوت است. اگر نمی خواهید به سوالات زمین شناسی پاسخ دهید می توانید زمان آن را به سوالاتی که دورشان خط کشیده اید اختصاص دهید. نکته هایی که برایتان گفتم را در آزمون ها اجرا کنید تا دیگر در کنکور مشکلی با آن نداشته باشید.
نویسنده: علیرضا کاظمی بقا
ارسال پاسخ