6 تکنیک مدیریت زمان در کنکور

6 تکنیک مدیریت زمان در کنکور

کسی می‌تواند بهترین عملکرد را در کنکور داشته باشد که علاوه بر تسلط بر مباحث درسی، به‌خوبی بتواند مدیریت زمان در کنکور را رعایت کند. کنکور زمان محدودی دارد و شما در این زمان محدود باید بتوانید به اغلب پرسش‌ها پاسخ درست بدهید تا رتبۀ خوبی کسب کنید.

این کار نیاز به یادگیری مهارت مدیریت زمان دارد. بدون استفاده از تکنیک‌های مدیریت زمان، حتی اگر به‌خوبی درس‌ها را مطالعه کرده باشید، زمان کم می‌آورید و ممکن است حتی فرصت نکنید سوالات برخی از درس‌ها را پاسخ دهید.

با توجه به اینکه شما چه میزان مطالعه داشته‌اید و تسلطتان بر مباحث درسی آزمون کنکور چه میزان است، این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کند تا برای به دست آوردن رتبۀ دلخواه خود بهترین عملکرد را داشته باشید.

 

ما در این مطلب قصد داریم شش تکنیک مؤثر و مهم مدیریت زمان در آزمون کنکور را به شما آموزش دهیم. با تمرین این تکنیک‌ها و کسب مهارت در آن‌ها می‌توانید به‌آسانی از پس زمان محدود کنکور بربیایید.

روش‌های بسیاری برای مدیریت زمان در امتحان‌های مختلف وجود دارد؛ اما در اینجا به شش روشی اشاره می‌کنیم که بهترین و کارآمدترین روش‌های مدیریت زمان در کنکور هستند.

آزمون کنکور یکی از حساس‌ترین و مهم‌ترین آزمون‌ها در زندگی هر دانش‌آموزی است. خواندن این تکنیک‌ها به‌تنهایی باعث موفقیت شما نخواهد شد؛ بلکه لازم است تا با تمرین و آزمودن آن‌ها، در اجرایشان ماهر شوید تا بتوانید بهترین عملکرد را در این آزمون از خود نشان دهید.

در ادامه با ما همراه باشید تا با این تکنیک‌ها به‌طور کامل آشنا شوید.

1. از آسان به سخت

در هر یک از درس‌هایی که باید به سؤالاتشان پاسخ دهید، پرسش‌های سخت، آسان و متوسط درهم هستند. بهترین کار برای حفظ وقت و مدیریت زمان در کنکور این است که ابتدا به پرسش‌های آسان پاسخ دهید. سؤالات کنکور امتیازبندی ندارند؛ پس فرقی نمی‌کند شما به پرسش‌های سخت پاسخ دهید یا پرسش‌های آسان. تنها باید از درستی پاسخ خود مطمئن باشید.

خواندن  معرفی رشتۀ علوم تربیتی، گرایش و بازار کار

به همین دلیل بهترین راهکار این است که ابتدا به پرسش‌های آسانی که از جوابشان مطمئن هستید پاسخ دهید و در وقت اضافه به پرسش‌های سختی که مطمئن هستید بپردازید.

این تکنیک هم برای پرسش‌های مفهومی و هم پرسش‌های حل کردنی و فرمولی کاربرد دارد.

2. ضربدر، منها

یکی از رایج‌ترین راهکارها برای دسته‌بندی پرسش‌ها و مدیریت زمان در کنکور، تکنیک ضربدر و منها است. در این تکنیک ابتدا صورت سؤال را می‌خوانید تا بتوانید درجۀ سختی و آسانی آن را تشخیص دهید. در این حالت سه اتفاق پیش می‌آید؛ یا سؤال ساده است و شما جواب را می‌دانید پس در همان لحظه پاسخ می‌دهید، یا سؤال سخت است و جواب آن را نمی‌دانید. در این صورت کنار سؤال یک منفی می‌گذارید و آن را به‌کل حذف می‌کنید. درواقع در اینجا شما تصمیم می‌گیرید که به‌جای وقت گذاشتن روی سؤالی که جواب آن را نمی‌دانید یا به‌قدری سخت است که نمی‌توانید سریع آن را پاسخ دهید، زمان خود را ذخیره کنید و برای پرسشی بگذارید که شانس بیشتری برای پاسخ درست دارد.

در سومین حالت، شما شک دارید می‌توانید به سؤال پاسخ دهید یا نه؛ ممکن است سؤال خیلی مفهومی یا پیچیده باشد، نیاز به زمان زیادی برای حل کردن داشته باشد، از جواب درست مطمئن نباشید یا نسبت به دو یا چند گزینه خیلی شک داشته باشید و نتوانید به‌سرعت انتخاب کنید. در این حالت کنار سؤال یک ضربدر بگذارید تا در وقت اضافه به سراغ آن بیایید و به آن‌هایی که می‌توانید پاسخ دهید.

3. دسته‌بندی چهارگانه

با تکنیک ضربدر و منها آشنا شدید. حالا اگر می‌خواهید سؤالات را حرفه‌ای‌تر دسته‌بندی کنید و با دقت بیشتری وقت خود را ذخیره کنید، می‌توانید از تکنیک دسته‌بندی چهارگانه استفاده کنید.

خواندن  معرفی رشتۀ علوم و مهندسی آب، گرایش، بازار کار، مهاجرت

دسته‌بندی چهارگانه درواقع روش پیشرفته و تکمیل‌‌شدۀ همان تکنیک ضربدر و منها است. در این روش از چهار شکل برای دسته‌بندی پرسش‌ها استفاده می‌کنید؛ ضربدر، منها، تیک و دایره. با ضربدر و منها و شیوۀ استفاده از آن‌ها آشنا شدید. اکنون با دایره و تیک آشنا می‌شوید.

ضربدر برای پرسش‌های شک‌دار و منها برای پرسش‌هایی که اصلاً نمی‌خواهید به آن‌ها پاسخ دهید استفاده می‌شود. دایره برای پرسش‌هایی است که متوسط هستند؛ پرسش‌هایی که می‌دانید می‌توانید به آن‌ها جواب دهید اما پاسخ دادن به آن‌ها کمی وقت‌گیر است. کنار چنین پرسش‌هایی یک دایره بگذارید تا حواستان باشد اول به سراغ این به‌نسبت آسان‌ترها بیایید و اگر بازهم وقت داشتید سؤالات ضربدری را جواب دهید.

تیک هم برای مشخص کردن سؤالات آسانی است که به آن‌ها پاسخ داده‌اید. کنار این پرسش‌ها تیک بزنید تا نخواهید دوباره روی چک کردن آن‌ها وقت اضافه بگذارید و به‌سرعت به سراغ سؤالات باقی‌مانده بروید.

4. تمام! حالا وقت بازگشت است

وقتی یک دور به همۀ پرسش‌های ساده‌ای که از آن‌ها مطمئن بودید پاسخ دادید، مقداری وقت اضافه می‌آورید. حالا وقت بازگشت به پرسش‌هایی است که کنارشان علامت گذاشته‌اید تا در وقت اضافه به آن‌ها پاسخ دهید.

در این وقت اضافه با توجه به ضریب درس‌هایی که برای انتخاب رشته‌تان مهم است، ابتدا به سراغ پرسش‌های همان درس بروید. ابتدا برای هر درس زمانی مشخص کنید تا طی همان به تعدادی از سؤالات منتخب خود پاسخ دهید. بهتر است ابتدا به سراغ پرسش‌های دایره بروید و اگر بازهم وقت اضافه داشتید به ضربدری‌ها بپردازید.

5. هیچ سؤالی ترسناک نیست

هیچ سؤالی ترسناک نیست؛ شما تکنیک دسته‌بندی چهارگانه و ذخیرۀ وقت را بلدید پس نگران نباشید و هول نشوید. قرار نیست به تمام پرسش‌ها پاسخ دهید. کافی است با حفظ خونسردی، سؤالات را دسته‌بندی کنید تا به‌خوبی از پس مدیریت زمان در کنکور بربیایید و بهترین عملکرد را در پاسخ به پرسش‌ها داشته باشید.

خواندن  معرفی رشتۀ مهندسی معدن، گرایش، بازار کار، توانایی‌ها

6. آرامش خود را حفظ کنید

این نکته مخصوص آن‌هایی است که به هر دلیلی بخشی از زمان خود را از دست داده‌اند. ممکن است دیر به آزمون برسید یا در حین آزمون حالتان بد شود. اصلاً نگران نباشید. کنکور شما هنوز تمام نشده و این یعنی همچنان شانس قبولی در رشتۀ دلخواهتان را دارید.

برای اینکه بتوانید از پس این کمبود زمان بربیایید، بهترین کار، گزینش درس‌های مهم و اجرای تکنیک‌هایی است که به شما آموزش دادیم.

در هر زیرگروهی برخی درس‌ها ضریب بیشتری دارند. اهمیت این درس‌ها بالاتر است، پس ابتدا با استفاده از تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور به این درس‌ها پاسخ دهید. سپس به سراغ درس‌هایی بروید که انحراف معیار بیشتری برای شما ایجاد خواهند کرد.

به‌این‌ترتیب بهینه‌ترین مدیریت زمان در کنکور را خواهید داشت.

سخن آخر

کنکور یکی از آزمون‌هایی است که استرس زیادی برای داوطلبانش ایجاد می‌کند. با یادگیری تکنیک‌های مدیریت زمان در کنکور و تمرین آن‌ها در آزمون‌های شبیه‌سازی‌شده، بخش عمده‌ای از این استرس کاهش می‌یابد و می‌توانید شاهد نتایج درخشانی باشید.

لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

 

نویسنده: کلاسینومگ