۱۵ وظیفه والدین کنکوری ها در سال کنکور

۱۵ وظیفه والدین کنکوری ها در سال کنکور

سال کنکور جوی پر از استرس را برای دانش آموزان و خانواده آن‌ها به همراه دارد. بی‌شک والدین کنکوری ها نقش بسیار مهمی در موفقیت فرزندان خود در این آزمون مهم ایفا می‌کنند. پدر و مادرها در کنار تامین هزینه‌های مادی، باید بتوانند نقش نظارتی و حمایتی خود را نیز به نحو احسن انجام دهند. از این‌رو ضروری است که والدین از وظایف خود نسبت به فرزندشان کاملاً اطلاع داشته باشند تا بتوانند مسیر را برای موفقیت داوطلب هموار نمایند.

اگر شما نیز فرزند کنکوری دارید، این مقاله را از دست ندهید؛ چون قصد داریم که در مورد وظایف والدین کنکوری ها در این سال حساس و سرنوشت‌ساز صحبت کنیم.

شرایط خوبی را برای مطالعه فرزندتان فراهم کنید

یکی از وظایف اصلی پدر و مادرها در قبال دانش آموز کنکوری این است که محیطی آرام و به دور از هرگونه سر و صدا و استرس برای او فراهم کنند. توصیه می‌شود که در سال کنکور مهمانی دادن‌ها را به حداقل برسانید؛ همچنین ساعات صرف غذا را با فرزند خود هماهنگ کنید. فراهم آوردن محیطی با نور کافی و بدون سر و صدای تلویزیون کمک می‌کند که نوجوان بتواند به‌خوبی خود را برای شرکت در این رقابت مهم آماده کند.

از صحبت کردن با فرزند خود غافل نشوید

بهتر است ماهی یک‌بار در یک فضای دوستانه با داوطلب صحبت کنید تا بداند که به او توجه دارید. با این کار فشار روانی تحمیل‌شده به فرد تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

نقش نظارتی خود را به‌‌طور اصولی انجام دهید

یکی از وظایف والدین کنکوری ها این است که در کنار کسب اطلاع از وضعیت درسی فرزند خود، بر عملکرد او نیز به‌طور اصولی و سنجیده نظارت داشته باشند. برای مثال می‌توانید در مورد تنظیم ساعت خواب دانش آموز به او هشدار دهید یا این‌که برنامه‌های درسی را به وی یادآوری نمایید.

خواندن  روش مطالعه ادبیات

یک مدرسه خوب و با امکانات مناسب را برای فرزندتان برگزینید

والدین کنکوری ها باید در انتخاب مدرسه فرزند خود وسواس بسیاری به خرج دهند؛ زیرا یک محیط آموزشی مطلوب با برنامه درسی اصولی می‌تواند تاثیر غیرقابل انکاری در موفقیت دانش آموز در آزمون داشته باشد.

با مشاور تحصیلی فرزند خود در ارتباط باشید

بعضی از والدین کنکوری ها اطلاع دقیقی در مورد وضعیت تحصیلی فرزندشان ندارند. برقراری ارتباط با مشاور تحصیلی به شما کمک می‌کند که بتوانید کاملا از برنامه مطالعاتی فرزندتان مطلع شوید و میزان پیشرفت او را پیگیری کنید. صحبت با مشاور تحصیلی این مزیت را دارد که به خوبی از نقاط ضعف و قوت داوطلب باخبر شده و می‌توانید اقدامات لازم را برای پوشش دادن نقاط ضعف او به عمل آورید.

انتظارات خود را با توانایی‌های فرزندتان هماهنگ کنید

هیچ چیز به اندازه داشتن توقع بیجا نمی‌تواند فرزند شما را در معرض تنش و استرس قرار دهد. بنابراین یکی از مهم‌ترین وظایف والدین کنکوری ها این است که واقع‌گرا باشند و توقعات خود را متناسب با سطح درسی فرزندشان تنظیم کنند. برای مثال توقع قبولی در رشته پرطرفداری مانند پزشکی از دانش آموزی که پایه‌ای ضعیف دارد، او را در معرض اضطراب شدید قرار می‌دهد.

تعادل را رعایت کنید

بعضی از خانواده‌ها در سال کنکور شرایط فوق‌العاده سخت‌گیرانه‌ای اعمال می‌کنند؛ به‌طوری‌که هر نوع رفت و آمد را با دوستان و فامیل قطع کرده و حتی وسایلی مانند کامپیوتر و تلویزیون را از دسترس فرد کنکوری خارج می‌کنند. افراط در این کارها سبب می‌شود شرایط سختی بر خانواده حاکم شده و فرزندتان از درس خواندن دل‌زده شود.

خواندن  10 توصیه مهم برای شب قبل از کنکور

به بهداشت روانی و جسمی فرزند خود توجه داشته باشید

والدین کنکوری ها باید در کنار فراهم کردن آرامش در فضای منزل، به تغذیه مناسب داوطلب نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند. تغذیه مقوی و آرامش روحی هر دو در موفق شدن افراد در این رقابت بزرگ تأثیر بسزایی دارند. رژیم غذایی فرد کنکوری باید حاوی مقادیر فراوانی ویتامین B و کربوهیدرات باشد تا علاوه‌ بر تقویت حافظه به بهبود عملکرد او نیز کمک کند.

یکی از مولفه‌هایی که در سال کنکور اهمیت بسیار زیادی دارد، خواب کافی دانش آموز است. یک الگوی خواب مناسب ضمن برطرف کردن خستگی می‌تواند تنش‌های وارد شده به فرزند شما را به‌شدت کاهش دهد.

از مقایسه کردن فرزند خود با دیگران  بپرهیزید

یکی از مهم‌ترین وظایف والدین کنکوری ها این است که از داوطلب با توجه به توانایی‌ها و سطح علمی او توقع داشته باشند و از مقایسه وی با دیگران بپرهیزند. هیچ‌کس دوست ندارد با دیگران مقایسه شود. چنانچه فرزند خود را با آشنایان و همکلاسی‌ها مقایسه کنید، اعتماد به نفس و انگیزه را در او از بین می‌برید.

هیچ‌گاه روی قبولی در دانشگاه یا رشته خاصی اصرار نکنید

والدین کنکوری ها هیچ‌گاه نباید روی دانشگاه یا رشته خاصی تاکید کنند. گاهی اوقات پدر و مادرها بدون آن‌که متوجه باشند، آرزوهای ازدست‌رفته خود را در فرزندشان جستجو می‌کنند و به همین دلیل به‌شدت اصرار دارند.

او در رشته خاصی قبول شود. این اصرار و تاکید، اضطراب بسیار زیادی را به داوطلب وارد می‌کند؛ علاوه ‌بر اینکه ممکن است علایق داوطلب با والدینش یکسان نباشد و موجب بی‌رغبتی فرد نسبت به ادامه تحصیل شود.

خواندن  همه آنچه باید درباره کنکور انسانی دی ۱۴۰۱ بدانید

حساسیت‌های روانی فرزند خود را بشناسید

در سال کنکور به‌خاطر فشار روانی بسیار زیادی که به داوطلب تحمیل می‌شود، خلق و خوی او نیز تغییر می‌کند. در این شرایط باید بکوشید حساسیت‌های فرزندتان را بشناسید و در مقابل رفتارهای او با آرامش برخورد نمایید.

رفت و آمدهای خانوادگی آسیب‌زا را به حداقل برسانید

رفت و آمد بیش از حد با فامیل و دوستان می‌تواند ذهن فرزند شما را مغشوش کند. در بعضی از جمع‌های فامیلی معمولاً بحث‌هایی پیرامون کنکور مطرح می‌شود که تنش زیادی به داوطلب وارد می‌آورد. بنابراین  والدین کنکوری ها باید سعی کنند در سال کنکور از برگزاری چنین مهمانی‌هایی اجتناب نمایند.

از پیگیری بیش از حد خودداری کنید

کنترل بیش از حد فرزند و پرسش‌های مداوم در مورد وضعیت درسی می‌تواند منجر به شکست او شود؛ زیرا در این حالت فرد احساس می‌کند که تحت نظارت شدید قرار گرفته و همین امر مانع پیشرفت تحصیلی او می‌شود.

فرزند خود را به هیچ وجه تحقیر نکنید

یکی از اصلی‌ترین وظایف والدین کنکوری ها این است که از تحقیر فرزند خود بپرهیزند و تا آنجا که ممکن است از وی انتقاد نکنند. برای مثال اگر دانش آموز موفق نشد در کنکور آزمایشی رتبه قابل قبولی کسب نماید یا بعضی از روزها در درس خواندن اهمال ورزید، از سرزنش کردن او خودداری کنند.

علاقه فرزند خود را شناسایی کنید

والدین کنکوری ها باید به جای تحمیل سلیقه خود به فرزندشان علایق او را شناسایی کنند. این کار باعث می‌شود داوطلب پشتکار بیشتری برای قبولی در رشته مورد علاقه خود به خرج دهد.

 

نویسنده: کلاسینومگ