روش مطالعه زیست کنکور
درس زیست اصلی ترین درس داوطلبان رشته تجربی است و اگر کسی می خواهد که در رشته و یا دانشگاه خوبی قبول شود ، باید درصد باالیی در این درس کسب کند. دانش آموز در این درس باید ابتدا به خوبی مطالب را بفهمد و درک کند و سپس به سراغ حفظ کردن آن برود و در آخر نیز مطالب را با یکدیگر تر کیب کند که اصطالحا به آن ترکیبی خواندن می گویند. داوطلبان فارغ التحصیل باید روزانه حداقل 3 ساعت را به این درس اختصاص دهند و دانش آموزان که مقدار ی از زمان خود را صرف مدرسه می کنند باید حداقل 2 ساعت را برای این درس کنار بگذارند. در ادامه به طور دقیق شیوه مطالعه زیست را برایتان می گویم.
شیوه مطالعه
در ابتدای مطالعه، مط الب فصل را به صورت روزنامه وار بخوانید تا کلیات م طالب را بفهمید. در مرحله بعدی با توجه به سرفصل های کتاب تستی که از آن استفاده می کنید، مطال ب را تقسیم بندی کنید؛ در این مرحله باید خط به خط کتاب درسی را به صورت دقیق بخوانید و تمامی قید ها و صفت هارا حفظ کنید. برای اینکه بتوانید مطالب را سریعتر حفظ کنید می توانید چندین بار آن ها را با تمرکز بر روی کاغذ بنویسید و یا اینکه مطالب را با صدای بلند بر ای خود باز گو کنید. بعد از مطالعه ع میق آن قسمت ، به سراغ تست های آن بروید؛ هر تست را ب ه طور دقیق تحلیل کنید و اگر تستی را غلط زدید ؛ نکته آن را در حاشیه کتاب خود وارد کنید. این کار را برای همه قسمت های فصل انجام دهید تا فصل تمام شود.
بعد از اینکه همه کار های باال را انجام دادید؛ مجددا یکبار دیگر کل فصل و حاشیه هایی که در کتاب یادداشت کرده بودید را به طور دقیق م طالعه کنید. و اگر به کلمه یا مطلبی برخورد کردید که در فصل های قبل ه م آن را خوانده بودید؛ به عقب برگردید و تمام نکات آن کلمه و مطلب را از اول بخوانید. در مرحله بعدی باید به سراغ تست های جامع آن فصل بروید و همانطور که در باال گفتم تست ها را تحلیل کنید و نکات آن را در حاشیه کتاب بنویسید.
آزمون آزمایشی و خالصه نویسی
برای اینکه یادگیری خود را تکمیل کنید؛ باید بعد از مطالعه جامع و کامل ، در یک آزمون آزمایشی شرکت کنید تا یادگیری خود را ارزیابی کنید. بعد از آزمون حتما سواالت را تحلیل کنید و نکات آن را هم در دفتر تحلیل آزمون و هم در حاشیه کتاب وارد کنید.
خیلی ها می گویند که در این درس نیازی به خالصه نویسی نیست و باید همه مطالب را به طور کامل خواند. نظر من هم این است که باید همه مطالب یک فصل را از اول و به طور کامل خواند ولی اگر یک خالصه نویسی داشته باشیم ، می توانیم قبل از مطالعه کامل ، آن را بخوانیم تا ذهنمان مرتب شود و کیفیت مطالعه باالتر برود. بهترین شیوه خالصه نویسی، شیوه درختی است؛ در این روش ، مطالب به صورت یک نمودار درختی به یکدیگر متصل می شوند.
نویسنده :علیرضا کاظمی بقا
ارسال پاسخ