روش مطالعه دینی کنکور
اگر می خواهید در کنکور موفق شوید و در کورس رقابت با دیگر داوطلبان باقی بمانید ؛ باید روش مطالعه دینی برای کنکور را بدانید تا درصد بالایی در درس دینی به دست آورید؛ چرا که داوطلبان موفق در کنکور ، عموما درصد خوبی در این درس کسب می کنند و اگر کسی این درس را خراب کند ممکن است که به شدت از دیگر داوطلبان عقب بیفتد. کتاب دینی دهم و یازدهم شامل 12 درس می باشد در حالی که دینی دوازدهم 10 درس دارد. در این درس تقریبا از هر پایه تعداد سوال برابری در کنکور می آید و با توجه به حجم کم کتاب ها ، به راحتی می توان به درصد بالا در این درس رسید. اگر بخواهیم دینی را به دو قسمت تقسیم کنیم ، قسمت اول اختصاص دارد به آیات و روایات و قسمت دوم اختصاص دارد به متن و اشعار. در پایین به طور مفصل در مورد این دو قسمت توضیح خواهم داد؛ ولی حواستان به این نکته باشد که حتما باید دینی را به صورت درس به درس بخوانید. با یک برنامه ریزی خوب می توانید کتاب های دینی را چند بار تا کنکور بخوانید که همین مسئله باعث موفقیت شما می شود. یک ساعت مطالعه ، یک روز در میان کافی است ؛ شاید برایتان سوال شود که چرا می گویم یک روز در میان ، یک ساعت مطالعه و نمی گویم که هر روز نیم ساعت مطالعه کنید. باید بدانید که اگر پارت های مطالعاتی کمتر از یک ساعت باشند؛ بازده لازم را ندارند مگر اینکه در تایم های استراحت یا قبل از خواب ، پارت های یک ربع یا دقیقه ای داشته باشیم.
آیات و روایات
نصف بیشتر سوالات کنکور را آیات و روایات تشکیل می دهند و با توجه به حجم مناسب آن ها می توان حساب ویژه ای روی امتیاز آن ها باز کرد. خیلی ها می گویند که که برای پاسخ دادن به سوالات این قسمت لازم است که کل آیه یا حدیث را حفظ کرد؛ ولی این کار فقط وقت شما را می گیرد در حالی که فقط کافی است که یک یا دو کلمه از ابتدا، انتها و وسط آیه را به یاد داشته باشید و نیز کلماتی که نقش کلیدی را در آیه ایفا می کنند و اصطلاحا به آن ها کلیدواژه می گویند را حفظ کنید تا به راحتی به سوالات پاسخ دهید. بعد از اینکه تمام مفاهیم و آیات و روایات را خواندید و بر آن ها مسلط شدید به سراغ تست تست بروید و ابتدا از تست های سراسری شروع کنید و اگر وقت اضافه آوردید به سراغ تست های کنکور های آزمایشی و کتاب های کمک درسی بروید تا با تحلیل آن ها نقاط ضعف خود را پیدا کنید.
متن کتاب و اشعار
متاسفانه یک عده فراموش کرده اند که می خواهند کنکور بدهند و سوالات کنکور نیز تستی است؛ فراموش نکنید که سبک خواندن دینی، برای کنکور و امتحانات تشریحی کاملا متفاوت است ؛ در امتحان تشریحی شما باید جواب را به صورت کامل بنویسید اما در کنکور، جواب در گزینه ها وجود دارد و فقط کافی است که کلیات موضوع در ذهنتان باشد تا بتوانید گزینه درست را تشخیص دهید. همانطور که در ابتدا گفتم، عامل موفقیت در این درس ،مرور کردن است و برای این که زمان کافی برای این کار داشته باشید؛ نباید در مطالعه دینی ، وسواس داشته باشید؛ مثلا بعضی ها با گذشت یک ساعت ، یک صفحه را نیز نمی توانند تمام کنند در حالی که شما باید هر درس را در یک ساعت بخوانید و در پارت بعدی به سراغ تست های آن بروید که در قسمت قبلی در مورد اینکه چه تست هایی را بزنید، برایتان توضیح دادم. در مورد اشعار نیز تنها کاری که باید انجام بدهید این است که ارتباط آن ها با متن کتاب و بعضی آیات راپیدا کنید که چندان کار سختی نیست. اگر به نکاتی که گفتم عمل کنید ؛ خود را در این درس برای کنکور بیمه می کنید.
نویسنده : علیرضا کاظمی بقا
ارسال پاسخ