کنکور آزمایشی و معیار های انتخاب آن

معیار های انتخاب یک کنکور آزمایشی

در زندگی روزمره مدام در حال انتخاب کردن هستیم و برای اینکه انتخاب درستی داشته باشیم نیاز به شناخت داریم,در سال کنکور نیز باید از بین چندین و چند کنکور آزمایشی که در حال برگزاری است یکی را انتخاب کنیم و در آن شرکت کنیم.در ابتدا باید ببینیم که آزمونی را که می خواهیم در آن شرکت کنیم انتظارات ما را برآورده خواهد کرد یا نه.در ادامه تمامی ویژگی هایی که یک آزمون آزمایشی باید داشته باشد را مورد بررسی قرار می دهیم تا بتوانیم بهترین انتخاب را داشته باشیم.

جامعه آماری

تعداد شرکت کننده های یک آزمون آزمایشی باید به اندازه ای باشد که بتوان به خوبی از وضعیت خود آگاه شد.البته این موضوع به این معنی نیست که ما حتما باید در آزمونی شرکت کنیم که جامعه آماری بالایی داشته باشد؛آزمونی هم که تعداد شرکت کننده ها در آن خیلی پایین باشد ما را دچار سردرگمی خواهد کرد و نمی توانیم شناخت دقیقی از وضعیت خود داشته باشیم. از موارد بالا اینگونه برداشت کردیم که آزمونی را که انتخاب می کنیم باید جامعه آماری متوسط رو به بالا داشته باشد.

سوالات استاندارد

سوالات یک آزمون آزمایشی نه باید خیلی سخت باشد و نه خیلی راحت؛ بلکه سوالات باید در حد کنکور سراسری باشد.با بررسی سوالات آن آزمون و مقایسه سوالات با تست های کنکور می توان به خوبی این موضوع را فهمید.البته اگر طراحان آن آزمون از بهترین دبیران و اساتید کنکوری باشند که برای طرح سوال تمامی جوانب را می سنجند،خیالمان از این موضوع راحت تر می شود.

خواندن  6 تکنیک مدیریت زمان در کنکور

برنامه راهبردی مناسب

برنامه یک آزمون باید به گونه ای باشد که با تعداد آزمون مناسب بتوانیم تمامی مطالب را بخوانیم و آنها را تا کنکور سراسری تمام کنیم. اگر تعداد آزمون بالا باشد ،با اینکه بودجه بندی سبک می شود اما روند کار ما فرسایشی می شود و ممکن است که آزمون زده شویم. همچنین اگر فاصله بین دو آزمون به طور غیر عادی زیاد باشد ، بودجه بندی سنگین می شود و این باعث می شود که کار ما برای برنامه ریزی سخت شود.پس برای انتخاب آزمون آزمایشی مورد نظر خود باید آزمونی را انتخاب کنیم که بتوانیم با برنامه راهبردی آن آزمون حرکت کنیم.

پاسخ نامه کامل و جامع

یکی از مواردی که ما بعد از آزمون، برای تحلیل سوالات به شدت به آن نیاز پیدا می کنیم؛پاسخنامه تشریحی است. پاسخنامه باید به گونه ای باشد که بعد از خواندن دقیق آن هیچ ابهامی از سوال مورد نظر در ذهن ما باقی نماند و تا جای امکان اگر برای سوال چند راه حل وجود داشت؛ بیشتر از یک راه حل را داشته باشد. پاسخنامه تصویری می تواند برای آزمون های آزمایشی یک امتیاز محسوب شود و خود را از سایر رقبا جدا کند؛به این صورت که طراحان آن آزمون در یک ویدیو تمامی سوالات را حل کنند و نکات مربوط به هر سوال را بگویند.

سخن پایانی

به اضافه ویژگی های بالا می توان ویژگی های جانبی مثل کارنامه خوب و کاربردی، اعلام نتیجه به موقع و لو نرفتن سوالات را هم در نظر گرفت.بهتر است که زمان بندی و تعداد سوالات نیز همانند آزمون سراسری باشد؛ البته که همه موسسات در آزمون های جمع بندی این موضوع را رعایت می کنند.امیدوارم با مطالبی که برایتان گفتم یک انتخاب هوشمندانه داشته باشید.

خواندن  اولویت انتخاب شهر و استان در انتخاب رشته