روش تحلیل آزمون آزمایشی برای کنکور
مهمترین مرحله ی یک آزمون، تحلیل آزمون است. تحلیل آزمون یکی از فرایند های یادگیری می باشد. اگر کسی تحلیل درستی از آزمون خود داشته باشد ؛ می تواند یادگیری خود را کامل کند. علاوه بر این موضوع دانش آموز می تواند اشتباهات خود را برطرف نماید. تحلیل آزمون به شرطی به ما کمک می کند که آن را درست و اصولی انجام دهیم. یک عده تصور می کنند که تحلیل آزمون یعنی اینکه فقط ببینیم کدام سوالات را درست و کدام سوالات را غلط زده ایم ؛در حالی که اصلا اینطور نیست و یک تحلیل آزمون مناسب باید حداقل 6 یا 7 ساعت طول بکشد. در ضمن بهترین زمان تحلیل آزمون همان بعد از ظهر روز آزمون است زیرا هر چقدر که فاصله بین آزمون و تحلیل کمتر باشد؛ نکات، بهتر در ذهن شما می ماند. تحلیل آزمون خیلی کار پیچیده ای نیست و فقط کافی است که که راه آن را یاد بگیرید. در مورد دروس عمومی باید بگویم که لازم نیست زمان زیادی را صرف بررسی آنها کنید چراکه اکثر سوالات عمومی جنبه ی حفظی دارند و فقط سوالاتی را بررسی کنید که دارای بعد فنی هستند. برای شروع کار، یک دفتر آماده کنید و هر قسمت آن را به یک درس اختصاص دهید؛ در ادامه در مورد شیوه ی تحلیل انواع سوالات برایتان می گویم.
سوالاتی که درست به آنها پاسخ داده اید
لازم است بدانید که سوالات درست را نیز باید تحلیل کنید ؛ با این کار می توانید نقاط قوت خود را شناسایی کنید که اعتماد به نفس فوق العاده ای به شما می دهد. یک سری از سوال ها هستند که با اینکه شما به آن ها درست پاسخ داده اید؛ ولی زمان زیادی را در آزمون از شما گرفته است؛ بعد از آزمون که در حال بررسی آنها هستید میبینید که راه حل کوتاه تری داشته. این دسته از سوالات را باید وارد دفتر تحلیل آزمون کنید؛ به این شکل که صورت سوال را وارد دفتر کنید ودر در زیر آن علت اهمیت سوال را بنویسید؛ جواب سوال را نباید وارد دفتر کنید؛ چون که بعد ها دوباره باید این سوال را حل کنید تا ببینید که مشکلتان برطرف شده است یا نه.
سوالات غلط
سوالاتی را که غلط زده اید و یا به آنها پاسخ نداده اید را حتما دوباره بعد از آزمون یکبار حل کنید ؛ چون ممکن است که بخاطر جو آزمون به آن ها پاسخ نداده باشید و یا پاسخ غلط به آنها داده باشید. سوالات غلط به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول سوالاتی هستند که ممکن است بخاطر اشتباه محاسباتی آن ها را غلط زده باشید و دسته دوم سوالاتی هستند که به دلیل ندانستن مطلب و یا دام تستی، پاسخ غلط به آن ها داده اید. اگر بخاطر جو آزمون سوالی را غلط زده بودید ، لازم نیست که آن را وارد دفتر تحلیل آزمون کنید ؛ اما آن دو دسته ای که گفتم را حتما وارد دفتر کنید ؛ علت غلط زدن و نکته مربوط به آن سوال را نیز در زیر آن بنویسید(یادتان باشد که جواب سوال را نباید وارد کنید) تا نقاط ضعفتان برطرف شود.
سوالاتی که به آن ها پاسخ نداده اید
یک سری از مباحث هستند که شما نتوانسته اید آن ها را مطالعه کنید؛ پس طبیعتا سوال های مربوط به آن ها را پاسخ نداده اید؛ فعلا کاری به این سوال ها نداشته باشید تا بعد ها که مبحث مربوط به آن هارا مطالعه کردید؛ این سوالات را نیز بررسی کنید. بقیه سوالات ممکن است که به دو دلیل بی جواب مانده باشند ؛ دلیل اول این است که نکته مربوط به آن ها را فراموش کرده اید و آن سوال را بلد نیستید ؛ دلیل دوم می تواند وقت گیر بودن بعضی سوالات باشد. در هر صورت باید این سوالات را به همان شکل بالا که توضیخ دادم وارد دفتر کنید و نکته مربوط به آن هارا نیز بنویسید. سوالاتی را که وارد دفتر می کنید باید کنار آ« مشخص کنید که برای کدام آزمون است.
دفتر تحلیل آزمون
حالا یک دفتر دارید که گنجینه ای از سوالات و نکات ارزشمند است. هر شب قبل از خواب ، 10 دقیقه دفتر خود را مطالعه کنید تا پیشرفت خود را در آزمون های بعدی ببینید.
نویسنده : علیرضا کاظمی بقا
ارسال پاسخ