اخبار کنکور ۱۴۰۲ | دستگیری ۶۰ متخلف تا تایید سلامت آزمون

گروه حوزه و دانشگاه: فرآیند اجرایی کنکور ۱۴۰۲ در حالی به کار خود پایان داده است که با وجود قطعی اینترنت در روزهای برگزاری کنکور در ۲۹ و ۳۰ دی ماه چند عکس از دفترچه کنکور در فضای مجازی منتشر شد و همین موضوع انتقاداتی را به نحوه برخورد با این موضوع برانگیخت.

به نظر می‌رسد از روزهای کنکور ۱۳۹۹ که با کرونا همزمان شد و اولین عکس از دفترچه آزمون گروه هنر در صبح روز آزمون در فضای مجازی منتشر شد، موضوع تقلب و تخلف در کنکور وارد فاز تازه ای شد و با کشف ابزاری خاص از برخی داوطلبان نگاه به تقلب‌ها تغییر کرد. پیش از این تقلب‌هایی مانند جای دیگری امتحان دادن، همراه داشتن موبایل به صورت مخفیانه، پرسیدن پاسخ از داوطلب کناری و غیره مطرح بود.

نکته قابل توجه این است که از زمان برگزاری کنکور همواره شایعاتی درباره خرید و فروش سوالات مطرح می‌شد و بازار این نوع کلاهبرداری داغ بود اما بسیاری از داوطلبان و خانواده‌های آنها در خیلی از کنکورها فریب این نوع کلاهبرداری را می‌خوردند و متحمل هزینه‌های گزافی نیز می‌شدند.

پس از انتشار اولین عکس‌ها از کنکورهای دوران کرونا در فضای مجازی و در کانال‌های متعدد، افرادی که پشت این کانال‌ها بودند ادعا کردند که حتی کلید آزمون را هم در اختیار دارند که در همان زمان این موضوع تکذیب و اعلام شد که این هم یک شیوه کلاهبرداری از افراد است که پول‌های میلیونی به جیب بزنند.

رسیدگی به این دست موضوعات در سه سال اخیر به برگزاری آزمونی با عنوان آزمون رفع شبهه برای گروهی از داوطلبان منجر شد که یا ابزار تقلب از آنها کشف شده بود یا در گروه‌های تقلب در فضای مجازی عضویت داشتند (فارغ از اینکه خرید و فروش یا تراکنش مالی داشته باشند) و یا مشخص شد نمره‌ای که در جلسه کنکور کسب کرده اند با سوابق تحصیلی آنها همخوانی نداشته است.

خواندن  فرست‌کلس-دوره‌ای برای جلو زدن از رقبا در کنکور 1403

 

منبع خبر: خبرگزاری مهر